marți, 16 aprilie 2013

Arhanghelii si ingerii ajuta la ascensiunea noastra

Dragilor,

        Din Dimensiuni Angelice vine o binecuvântare minunată pentru acest moment special. Prin Dispensa Divina, Ingerii sunt disponibili pentru procesul de ascensiune.

          Acesti Ingeri detin frecvente spirituale de care aveti foarte mult nevoie, astfel incat sa puteti trai in armonie cu energiile tot mai mari de trezire.

          Ingeri si Arhangheli supravegheaza evolutia Pamantului si fiecare persoana de pe planeta in acest moment.Odata cu cresterea frecventelor ati castigat si constientizare clara in acest moment. Acest lucru este util, astfel incat sa puteti fi deschisi la domeniile de Lumina Divina
        Ingerii sustin si va ofera asistenta specifica .Cand cereti ajutorul lor, Ingerii va umplu cu Lumina Divina,care ofera binecuvantarea in orice aveti nevoie indiferent de situatie.

         Vremurile de acum au devenit foarte confuze pentru multi oameni, frica inutila a aparut in inimile omenirii. Taramurile Raiului recunosc nevoie de modificari foarte directe si uimitoare pentru a asigura confortul si solutiile de care aveti nevoie in orice moment. A fost decretat ca Ingerii sa aduca energii pe tot Pamantul, astfel incat energiile fricii sa dispara si Pamantul sa isi continue evolutia sa.

         Arhanghelii furnizeaza asistenta angelica pentru cei care traiesc in armonie si pace si aleg sa fie ancorati in frecvente mai mari ale Pamantului.

     Ciclul Eclipse: Este recunoscut faptul ca Ingerii ofera asistenta la scara larga inainte de a incepe ciclul de Eclipse de pe 25 Aprilie. 
        Aveti acum Legiuni de Ingeri. Am spus ca ciclul de eclipse va fi cea mai mare opotunitate pentru transformare radicala in masa cum nu a fost niciodata. Veti fi capabili sa simtiti sentimentele voastre foarte direct. Ca sa ramaneti in echilibru, va trebui sa utilizati intensitatea energetica in moduri ingenioase ca sa serveasca cel mai bine scopului sufletului vostru, in asa mod va este furnizat de Ingerii vostri.

       Va incurajam sa va deschideti inimile si mintile voastre pentru a primi solutii creative, care abunda in frecventele inalte ale Iubirii Divine. Acest proces este simplu si el ia in considerare atribute si calitati spirituale de care aveti nevoie in viata voastra.

         De multe ori vedeti opusul a ceea ce simtiti, daca sunteti confuzi, aveti nevoie de claritate. Momentan sunt Arhanghelii care sunt direct conectati cu sistemul vostru de chakre, astfel incat acestia stiu intim ce nevoi aveti in planul sufletului vostru pentru a va indeplini destinul. Nu este necesar sa stiti fiecare fiinta de Lumina in mod special, noi va dam o imagine de ansamblu pentru a incepe acest proces cu mai multe informatii in urmatoarele saptamani.

PS: Fiecare Arhanghel care lucreaza direct cu evolutia planetara si personala detine matricea puterii spirituale expansive de Pace, Uniune Divina, Intelepciune si vindecare, atributele spirituale cele mai dorite de cei treziti. Acesti Arhangheli au vorbit de-a lungul istoriei, dar niciodata nu a existat o asemenea oportunitate de a crea transformare.

Arhanghelul Rafael detine Matricea pentru Iubirea Divina  si vindecare.Cand doriti vindecare in orice domeniu al vietii voastre, fizic, mental, emotional, spiritual puteti solicita ingerilor sa vina la voi.Arhanghelul Sandalphon va ajuta daca sunteti speriati de intensitatea energiei care a crescut pe Pamant. Acest Arhanghel este denumit si Sufletul Pamantului. El ofera frecvente de stabilitate,cultiva un sentiment de impamantare.
 

Arhanghelul Gabriel ofera legiuni de Ingeri sa va ajute in orice domeniu al vietii, cand faceti un bilant in Uniunea Divina. El ofera casatoria sacra a energiilor masculine si feminine, precum si orice alta forma de comunicare. El ofera in mod special solutii creative in orice domeniu al vietii voastre in care va simtiti blocati.
Arhanghelul Mihail, cel este cunoscut pentru abilitatea de a proteja. El detine matricea evolutiei planetare si este foarte disponibil  pentru Lucratorii in Lumina in acest timp.
Arhanghelul Uriel, este cunoscut datorita perceptiei luminate. El ofera Ingerii pentru a asista orice activitate mentala si capacitatea de a vedea clar in orice situatie activand cel de-al treilea ochi.
Arhanghelul Metatron este prezenta luminata de Constiinta a Unitatii. El deschide taramurile abundentei care se reflecta in natura. Arhanghelul Metatron detine Matricea Divina de perfectiune a Pamanului. Cu aceasta asistenta sa fiti siguri ca nevoile voastre sunt indeplinite cu gratie si usurinta.
Puteti sa va rugati cam asa lui Arhanghel Metatron cer sa traiesc in armonie cu Pamantul.Te rog sa imi trimiti Ingerii sa ma ajute cu situatia mea financiara. Ajuta-ma sa imi indeplinesc toate nevoile cu usurinta. 
Ceea ce am spus este o imagine de ansamblu foarte mica la ceea ce este posibil daca va deschideti la Dimensiunile Angelice in acest moment. Nu trebuie sa chemati Arhangheli specifici pentru ajutor, deaorece vi se va raspunde direct de catre Ingerii de langa voi. Ingerii de Pace, de libertate, frumusete, claritate, intelepciune, adevar si multi altii.

Atunci cand apelati la Ingeri, veti fi inconjurati de Lumina Divina care asigura campul vostru energetic cu o calitate a constiintei care lipseste din viata voastra.
Sentimentele voastre sunt un indiciu pentru ceea ce aveti nevoie din Dimensiunile Angelice. Spiritul vostru lucreaza prin inima si va ofera un sentiment ce lipseste in fiinta voastra. Este o sarcina simpla, trebuie doar sa va amintiti, daca viata voastra este in criza solicitati ingerul Pacii. Daca va temeti solicitati Ingerul Curaj, daca sunteti singuri, solicitati Ingerul Comunitatii sufletului vostru. Daca aveti nevoie de bani, cereti ajutor Ingerului Finantelor. Daca sunteti in dubiu, solicitati ajutorul Ingerului Credinta.

Acest lucru este incredibil de simplu, minunile sunt la indemana oricui in aceste momente in care traiti acum. Ingerii asteapta invitatia voastra de a aduce frumusete, dragoste si bucurie in viata voastra, este dreptul vostru divin.

Tot ajutorul de care aveti nevoie va este oferit acum, este la fel de aproape ca gandul voastru.

sursa: http://www.thegabrielmessages.com/ 

mai multe despre Ingeri si arhangheli aici: http://lumeaingerilor.ro/sample-page/ 


Arhanghelul MIHAIL, prin Ronna Herman
.
Preaiubiti maestri, aflati, fara nicio urma de indoiala, ca fiecare gand pe care il aveti,  fiecare actiune pe care o desfasurati influenteaza pe oricine din lume! Voi nu sunteti o insula in sine. Nu sunteti izolati! Nu sunteti singuri! Niciodata nu ati fost singuri si nici nu veti fi! Cand puterea si influenta voastra cresc, ca maestri iscusiti ai co-creatiei, atunci granitele emotionale si mentale se extind, de asemenea.
Simtiti efectul de unda al tiparelor voastre vibrationale, atunci cand se conecteaza cu vibratiile asemanatoare de pretutindeni din lume! Ce fel de frecvente, forme-gand si niveluri de constiinta doriti sa trimiteti in lume, ca sa fie integrate in viata fluxului constiintei de masa?…
Ganditi-va la acestea. Este momentul sa va cereti inapoi maretia voastra! Este momentul sa eliberati toata frica, vinovatia si scuzele auto-limitative! Ati practicat limitarea suficient de mult! Este momentul sa il experimentati pe “EU, cel real” si sa demonstrati ca sunteti capabili de realizare in planul pamantean de existenta.
Ce va opreste sa va cereti inapoi darurile divine, care va apartin?
Impreuna, ca detasament de frunte, permiteti-ne sa va asistam ca sa mergeti mai departe cu o viteza mai mare, cu hotarare plina de curaj! Cand va veti prezenta maestria proprie, veti netezi calea pentru cei care va urmeaza, incat sa poata castiga si ei cunoasterea necesara, pentru a traversa calea initierii si ascensiunii.
Voi sunteti seminte stelare! Voi sunteti deschizatori de drumuri! Voi sunteti cei care au venit pe Pamant pentru a garanta succesul marelui experiment! Cei dintre voi care rezonati cu aceste mesaje nu sunteti pamanteni! Ati devenit o Constiinta a Sinelui, o fateta a Creatorului Suprem, la un nivel universal sau, posibil, la un nivel omniversal!
Am vorbit despre acestea inainte, dar este important ca voi sa fiti constienti ca legiunile luminii incorporate in prezent pe Pamant sunt alcatuite din fiinte divine din cele mai indepartate intinderi ale Omniversului, sunt fiinte superioare care au fost de acord sa trimita fatete din ele in cele mai joase dimensiuni, ca sa poata experimenta imensul dar al liberului arbitru, in timp ce isi indeplineau un mandat din partea Creatorului.
Voi, aceste scantei de divinitate, ati venit cu capacitati extrem de diminuate, desi ati avut intotdeauna o  conexiune cu sursa voastra, o ancorare care nu poate fi taiata nicicand, care devine mai puternica atunci cand va intoarceti spre interior si accelerati procesul de recuperare a tuturor fatetelor Sinelui vostru Divin.
Aceasta este o oportunitate care nu a fost prezenta in fata omenirii de la caderea in densitate, si prin asta intelegem momentul in care voalul uitarii a inceput sa va ascunda amintirea. Incetisor, ati uitat de ce ati venit pe Pamant, care a fost misiunea voastra, de unde veniti si imensitatea a cine sunteti cu adevarat.  V-ati stocat mare  parte din intelepciunea voastra in pachete de lumina, in nivelurile vibrationale cele mai inalte ale creierului vostru, pentru momentul in care va veti trezi din nou si veti cere dreptul vostru de a accesa istoria originilor voastre si intelepciunea cosmosului (biblioteca akashica).
Preaiubitilor, trebuie sa fiti indrazneti si sa pasiti inafara zonei voastre de confort! Trebuie sa fiti curajosi  si sa experimentati putin disconfort, dar nu atat de mult ca in trecut, caci este momentul sa cereti si sa revendicati usurinta si gratia. Nu trebuie sa suferiti, existenta voastra de zi cu zi nu trebuie sa fie la fel de dificila ca in trecut! Lasati toate bagajele pe care le-ati carat cu voi, viata dupa viata! Aceasta este viata in care voi puteti sterge trecutul cu buretele si puteti incepe intr-un mod nou! Este momentul sa va curatati magazia experientelor trecute, sa integrati si sa solicitati adevarul vostru, cunoasterea  divina si intelepciunea din vietile voastre jucate in planul Pamantului. Este momentul sa va eliberati de sclavia autoimpusa!
Cu multi eoni in urma, ati fost chemati din tinuturile cele mai indepartate ale acestui univers. Ati venit impreuna in grupuri mari si fiecarui grup i s-au dat sarcini specifice. Vi s-a spus ca veti uita in mod constient, dar ca misiunea voastra divina si toate sarcinile sale vor fi imprimate eteric, ca plan divin, in interiorul Inimii voastre Sacre. Vi s-a spus ca veti experimenta o imensa diversitate si multe lumi extraordinare si ca vor fi multe divizari in fragmente din ce in ce mai mici ale Sinelui.
Noi am plasat in Inima voastra Sacra seminte stralucitoare ale iubirii si amintiri ale conectarii noastre divine, unul cu celalalt. Au existat puncte plasate in acest plan, alese sa rezoneze profund in interior si sa declanseze chemarea la “Trezire”, din nou! Este momentul trezirii! Este momentul sa reveniti in interior! Este momentul sa incepeti sa va inaltati si sa incepeti calatoria spre taramul de Acasa! Millioane si milioane de suflete dragi se trezesc, atunci cand ceasul interior incepe sa vibreze frecventele trezirii: “este momentul, sunteti pregatiti?!”
Este momentul ca voi, scanteiele de lumina divina, voi, copiii, sorii, fiii si fiicele Parintilor nostri Divini, sa va treziti! Este momentul sa reveniti la adevarata voastra stare, de emisari preaiubiti ai Luminii, din ordinul cel mai inalt! Este momentul sa va reamintiti ca voi sunteti deja conectati si ca aveti acces la orice ati putea dori! Ce asteptati? Realitatea iluziei dimensiunilor trei si patru se estompeaza usor si este inlocuita cu dorinta de unitate, armonie si egalitate a tuturor!
Multe suflete dragi afla ca nu au multe in comun cu familiile lor fizice si prietenii lor de o viata, ca nu se mai pot bucura de multe evenimente si intalniri traditionale din trecut. Cand ajungeti impreuna in grupuri de suflet, adesea simtiti sentimentul extraordinar de pace si armonie, un sentiment al reunificarii, si asa este! Va reconectati cu grupurile voastre de suflet si partenerii de lucru si, cand va adunati impreuna in piramidele voastre speciale de lumina, voi atrageti tipare geometrice complexe ale Creatiei, atunci cand va contactati si va reafirmati legamintele pe care le-ati facut unul cu celalalt cu foarte mult timp in urma. Voi sunteti parte integranta a multor astfel de grupuri si, cand timpul se accelereaza, veti deveni, la un loc, forte ale luminii mai mari si mai dinamice, iar impactul vostru va fi simtit in jurul lumii si inafara, in cosmos.
Stim ca acestea sunt timpuri extrem de tulburi pentru voi, curajosii mei! Realitatea voastra se schimba, moment de moment. Suntem constienti ca voi, luptatorii luminii, experimentati multe simptome fizice, mentale si emotionale, neobisnuite si incomode. Uneori este dificil sa ramai centrat si focalizat pe puterea prezentului cand, in prezent, adesea, pare ca lumea se intoarce cu susul in jos. Sentimentele de nesiguranta si de frica privind viitorul se ridica din interior si visele voastre sunt uneori tulburate si va fac sa va simtiti frustrati si anxiosi.
Cand Sinele Spirit preia stapanirea prin corpul vostru fizic, voi deveniti constineti de tot ce nu este in armonie cu cele mai inalte frecvente ale luminii, care se filtreaza in cele mai profunde si intime fatete ale fiintei voastre. Problemele profunde, centrale, ale trecutului indepartat sunt scoase la iveala ca sa fie transmutate si aduse la echilibru, odata pentru totdeauna.
Voi invatati sa functionati ca fiinte multidimensionale, atunci cand accesati frecventele celor mai inalte dimensiuni si le integrati in mod intim, acestea initiand o activitate vibrationala chimica in corpul vostru fizic, actiune care poate fi inconfortabila. Va va lua timp ca sa va acomodati schimbarilor care au loc in voi si in jurul vostru!
Multe dintre simptomele pe care le experimentati sunt rezultatul procesului transformational accelerat, in mijlocul caruia va aflati. Exista o abundenta de informatii privitoare la sanatate, atunci cand treceti prin schimbarea erelor, si acest lucru va permite sa adoptati acele schimbari si practici care rezoneaza cu adevarul vostru interior. Totusi, am dori sa vi-l comunicam: este vorba de faptul ca voi, Sinele voastre Divine, stiti ce este cel mai bine pentru voi.
Este momentul sa va intoarceti spre interior, preaiubitilor, ca sa primiti indrumarea si ajutorul care sunt cele mai potrivite pentru voi, sa va  conectati cu propria sursa divina a intelepciunii! Fiecare dintre voi sunteti capabili sa ajungeti la propriile raspunsuri.
Pentru a va ajuta sa restabiliti o conectare puternica, pura, cu Sinele vostru Divin, cu ghizii vostri spirituali, cu ajutoarele voastre angelice si cu cei cu care doriti sa lucrati din taramurile mai inalte, va oferim acest exercitiu.
 
EXERCITIU
Indreptati-va constiinta spre centrul inimii voastre, in timp ce faceti cateva respiratii profunde! Patrundeti grabnic in templul Inimii voastre Sacre! Vizualizati (de fapt, percepeti) Esenta voastra cum urca de-a lungul maduvei spinarii si iese prin charka coroanei!
Va indreptati rapid coloana voastra de lumina intr-o piramida noua, personala, care a fost special alcatuita ca loc de intalnire pentru voi, pentru ajutoarele voastre si insotitorii din taramurile cele mai inalte.
Intrati in acest spatiu sacru si asezati-va pe masa de cristal! Cand faceti asta, priviti in jurul camerei si observati-i asezati, pe scaunele ce inconjoara masa, pe toti cei cu care doriti sa comunicati si sa lucrati! Luati un moment ca sa ii identificati pe cei care sunt cu voi in piramida voastra!
Ca in toate piramidele luminii din dimensiunile mai inalte, exista un cristal cu terminatie dubla, din cuart pur, atarnand din varful piramidei deasupra mesei de cristal din centru. Scantei luminoase radiaza in camera din giganticul cristal! Aceasta este esenta rarefiata a Creatorului si a parintilor nostri divini.
Exista o fantana cu flacara violet-stralucitoare sub masa, care se revarsa in camera, care transmuta orice energii discordante pe care le aduceti in acest loc, pentru a fi eliberate si purificate!
Puneti intrebarea de prima insemnatate, din mintea voastra! Cereti raspunsuri clare si solutii pentru problemele voastre de sanatate si situatiile stresante de viata!
Cereti sa fiti directionati spre persoanele sau informatiile care va vor ajuta in realizarea echilibrului si armoniei in corpul vostru fizic, in emotiile voastre, sau pentru a obtine claritate si concentrare mentala!
Intotdeauna cereti pentru binele vostru cel mai inalt si pentru binele comun al tuturor!
Reveniti in acest loc sacru adesea,  pentru a va intari conectarile  si raportul cu familia voastra de lumina!
Spuneti-va:
“EU CER DREPTUL MEU DIVIN PRIN NASTERE SI CONECTAREA MEA CU SINELE  MEU DIVIN, CU FAMILIA MEA DE SUFLET SI CU TOATE FIINTELE LUMINII CU CARE VOI LUCRA SAU VOI COMUNICA, CU SCOPUL DE A ACCESA SI A TRANSMITE INTELEPCIUNEA COSMICA SI ADEVARUL, PE CARE LE VOI INTEGRA SI IMPARTASI!
ACUM SI AICI, EU CER MAESTRIA DE SINE SI TOATE CALITATILE, DARURILE, VIRTUTILE SI ATRIBUTELE SINELUI MEU DIVIN!
DORESC SA FIU EXEMPLUL VIU, PERSONIFICAT, AL IUBIRII, ARMONIEI, ABUNDENTEI SI AL BUCURIEI!
EU SUNT IUBIREA DIVINA!
EU SUNT LUMINA DIVINA!
EU SUNT VOINTA DIVINA!
EU SUNT INTELEPCIUNEA DIVINA IN ACTIUNE!
ASA SA FIE!
ASA ESTE!
EU SUNT CEL CE SUNT!”
Reamintiti-va preaiubitilor, nu ati fost destinati sa imbatraniti si sa suferiti datorita procesului mortii dureroase! In experientele antice egiptene de pe Pamant, inainte de a cadea in densitatile cele mai joase, nu exista moartea asa cum este experimentata acum de oameni. Cand era momentul tranzitiei in cele mai inalte taramuri, voi paseati intr-o fantana enorma in care flacara violet stralucea si voi erati imediat transportati intr-o dimensiune potrivita, unde va revedeati viata de pe Pamant.
A fost un timp al studiului, al invatarii, si apoi a venit timpul sa va pregatiti pentru urmatoarea calatorie pamanteana. Trecerea voastra de pe Pamant si nasterea fiintei pe Pamant nu trebuia sa fie o experienta dureroasa, asa cum a devenit. Este momentul sa restabiliti acele timpuri in care trecerea de pe Pamant si spre Pamant era realizata cu gratie si usurinta! Era ca o trecere printr-o usa, intr-un taram nou, pentru experimentare.
Voi eliberati vechile invelisuri din corpul vostru cristalin, sau imbracati unele noi, in pregatire pentru urmatoarea mare aventura.
Preaiubitilor, daca este dorinta voastra, va asiguram, voi puteti intalni legiunile minunate ale luminii, care vor merge impreuna cu voi pentru a participa la crearea noii galaxii de aur, extraordinare, care se afla in ceea ce poate fi numita „etapa noului plan”! Atunci cand veti transcende, veti fi dusi intr-un sistem stelar de o mare frumusete si seninatate, si acolo va veti intalni cu partenerii si cu marile fiinte din intreg universul, fiinte care doresc sa participe la acest salt nou, incitant si evolutiv din constiinta creatorului. Voi, si cei ca voi care ati experimentat adancimile densitatii si dualitatii, veti avea oportunitatea de a experimenta “Lumina” si frumusetea adevaratei voastre naturi spirituale, atunci cand veti trece la “co-creatorii potriviti, incercati si adevarati” cu o misiune divina noua, codificata in Inima voastra Sacra!
Va onoram pentru curajul vostru! Va salutam pentru mentinerea caii voastre, pe durata acestor eoni de timp! Aflati ca noi suntem intotdeauna alaturi, privindu-va si trimitandu-va unde de iubire si incurajare!

Eclipse de Lună 2013

Data

Imersiune penumbră

Imersiune conul de umbră

Maximul/tipul de eclipsă

Emersiune conul de umbră

Emersiune penumbră

Mărime

25 aprilie 2013
18:02
19:52
20:07 / parțială
20:23
22:13
0,019
25 mai 2013
03:43
-
04:10 / parțial-penumbrială
-
04:37
0,04
18 octombrie 2013
21:48
-
23:50 / parțial-penumbrială
-
01:52
0,792
  


ECLIPSA,

O POARTĂ CĂTRE NECUNOSCUT

Image Hosted by ImageShack.usEclipsele au fost de-a lungul timpului fenomenele astronomice cele mai misterioase, oamenii acordându-le semnificaţii diverse. Apariţia unei comete sau producerea unei eclipse erau atribuite unor forţe supranaturale. Unii, mai sensibili, îşi transpuneau darul lor poetic în explicarea acestor fenomene, dându-le un sens filosofic şi spiritual, de cele mai multe ori adevărat. Este cazul chinezilor care au denumit drumul aparent al Soarelui pe bolta cerească „Da Huan Bao" care în traducere liberă ar însemna „Marea cale galbenă". De la ei se păstrează şi cea mai veche înregistrare a unei eclipse, observată cu 4140 ani în urmă (aprox. 2136 î.Cr.).
Cea mai veche şi cea mai răspândită explicaţie asupra acestui fenomen este aceea că un animal fioros foarte mare înghite Soarele. Acest concept s-a păstrat mult timp la slavi, turci, popoare africane şi asiatice. În secolul trecut când un european încerca să prezinte, unui stareţ dintr-o mănăstire budistă, argumentele ştiinţifice cu privire la eclipsele de Soare, tibetanul i-a raspuns: „Asta se întâmplă pentru voi, europenii, dar noi ştim prea bine că un câine negru al cerului muşcă din Soare". Explicaţia privită ca simbol are partea ei de adevăr. Aceste animale fioroase care înghiţeau Soarele erau dragoni în China, şerpi în Indonezia, jaguari sau lupi în America, vârcolaci în România. Eschimoşii credeau că în timpul unei eclipse, Soarele pur şi simplu şi-a părăsit locul său din cer pentru a rezolva unele probleme pe Pământ. Alungarea acestor monştri se făcea printr-o muzica speciala, în care predominau tobele. Cea mai frumoasă şi mai impresionantă explicaţie asupra acestor fenomene a fost dată de locuitorii unor insule din Pacificul de Sud pentru care eclipsele reprezentau sărutul Soarelui cu Luna.
Eclipsele au creat, de-a lungul istoriei, faimă unor conducători sau unor situaţii. Este cazul lui Mahomed a cărui naştere a coincis cu o eclipsă totală de Soare, iar suprafaţa atinsă de conul de umbră reproducea arealul de mai târziu al religiei musulmane.
Eclipsa a fost asociată şi cu conceptul de Sfârşitul Lumii. Aşa s-a întâmplat în jurul anului 1000 care indica, după proaste profeţii, Sfârşitul Omenirii. În lipsa oricărei schimbări, Sfârşitul Lumii a fost reprogramat pentru anul 1033 când s-a produs o eclipsă de Soare, pe data de 23 iunie. Un cronicar de atunci consemna: „Astrul de lumină (Soarele) căpătase lumina şofranului; privindu-se unii pe alţii, oamenii se vedeau galbeni ca morţii, uimirea şi spaima cuprinse sufletele tuturor şi fiecare credea că trăieşte ceasul cel din urmă". Această situaţie nu a durat prea mult, iar oamenii şi-au reluat viaţa agitată şi plină de griji ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Explicaţia celor care anunţaseră Sfârşitul a fost foarte clară: iertarea divină.
Naivitatea unor oameni atingeau uneori valori impresionante. Teama şi fobia lor faţă de nişte închipuiri acceptate fără nici cea mai mică dorinţă de verificare creau fenomene foarte ciudate. Este cazul (şi din nefericire nu singurul) eclipsei totale de Soare din 1415 la care Riccioli consemna că „păsările au căzut din zbor şi au murit de spaimă”. In 1560 martori oculari spuneau că animalele de tracţiune s-au speriat şi au căzut la pământ. În 1706 la Montpellier liliecii zburau ca în timpul înserării, găinile şi porumbeii se agitau iar păsările au încetat să mai cânte, iar exemple de acest fel sunt numeroase.
Timpul a încercat să rezolve această problemă. Acum ştim cu toţii că eclipsele sunt fenomene naturale create datorită mişcării de rotaţie a Lunii în jurul Pământului şi a Pământului în jurul Soarelui. Din nefericire numărul celor din trecut care ştiau acest adevăr era destul de mic. Cu toate acestea sunt si exceptii. Iată ce spunea Mahomed în legătură cu eclipsele: „Soarele şi Luna sunt date de Dumnezeu şi tocmai de aceea ele nu se eclipsează pentru moartea sau naşterea oamenilor”, cuvinte ce au fost adesea folosite de adeptii lui pentru a combate astrologia si divinatia in general.
Trecând peste aceste caracteristici de ordin istoric şi ţinând cont că Lunii îi datorăm acest fenomen, un fapt rămâne impresionant: poziţia ei. Doamna Magda Stavinschi, in Anuarul astronomic 1996 afirmă: „Cu un diametru de 400 de ori mai mic decât al Soarelui, Luna este însă tot de atâtea ori mai aproape de noi. Din această cauza Soarele şi Luna au cam aceleaşi diametre unghiulare pe cer - de aproape 1/2 - ceea ce este, desigur, doar o fericită coincidenţă. Dacă Luna ar fi ceva mai mică sau ceva mai departe de noi, unul dintre cele mai spectaculoase evenimente astrale - eclipsa de Soare - ar fi fost imposibil.
 
Dar ce este o eclipsă?
Image Hosted by ImageShack.usPrin eclipsă se înţelege că un astru fără lumină, intrând în conul de umbră al planetei este lipsit de lumina Soarelui. Intervalul de timp în care Luna revine la aceeaşi fază se numeşte lună sinodica. Această perioadă de timp este de 29,5305881 (29d 12h 44m 39s). În felul acesta, odată la 29,5305881 zile va fi Lună Nouă (conjuncţie Lună- Soare).
Eclipsele de Soare se produc întotdeauna in preajma fazei de Luna noua, iar cele de Luna in preajma fazei de Luna plina. Dar de ce nu se produce la fiecare lună nouă si luna plina câte o eclipsă?
Obsevaţiile şi cercetările amănunţite au arătat ca în momentul eclipsei Luna se află în unul din nodurile orbitei sale sau foarte aproape de acesta (Nodurile Lunare sunt două puncte complementare date de intersecţia orbitei Lunii cu orbita Soarelui - mersul aparent al acestuia prin zodiac). Intervalul de timp între două treceri succesive peste unul din noduri (Nodul Lunar de nord şi Nodul Lunar de sud) se numeşte perioadă draconitică şi are valoarea de 27,21231780 zile (27d 13h 18m 33s). Atunci când se suprapun aceste trei elemente (Luna, Soarele, Nodurile Lunare), apare o eclipsă.
Când Soarele se află în conjuncţie cu Luna (Lună Nouă) şi cu un nod lunar (sau aproape de acesta) se produce o eclipsă de Soare. Luna fiind între Soare şi Pământ, îl va face pe acesta să intre în conul său de umbră. Când Soarele se află în opoziţie cu Luna (Lună Plină) şi cu un Nod Lunar sau aproape de acesta se produce o eclipsă de Lună. Pământul fiind între Soare şi Luna, o determină pe aceasta să intre în conul său de umbră.
Numărul maxim de eclipse într-un an este de 7 (4-5 de Soare şi 2-3 de Lună) şi minim 2 (ambele de Soare).

Dar cum pot fi prevăzute eclipsele?
Tales din Milet a găsit cel dintâi explicaţia eclipselor şi tot el a anunţat eclipsa de Soare care a avut loc în anul 585 î.Cr., eclipsă de altfel celebră pentru că a pus capăt luptei dintre greci şi perşi (armatele înspăimântate au părăsit câmpul de luptă). Cu timpul, Pitagora, Aristarch din Samos şi Ptolemeu au dezvoltat prin eforturile lor modul de cunoaştere a mişcării aştrilor pe bolta cerească, ca să nu mai vorbim de Copernic sau de Giordano Bruno şi Galileo Galilei care au plătit scump adevărurile afirmate.
Caldeenii se pare că au fost primii care au observat că eclipsele se desfăşoară ciclic. Ei au stabilit această perioadă ca fiind de 18,5 ani, ciclu pe care l-au numit Saros (în sumeriană saros = univers). Cercetările ulterioare au dovedit veridicitatea acestor observaţii, stabilindu-se cu exactitate că un Saros are o perioadă de 18 ani, 11 zile şi 8 ore.

Ce este un ciclu Saros?
Este evident faptul că Soarele şi Luna nu sunt punctiforme, eclipsele putând avea loc dacă unghiul dintre Lună (aflată în conjuncţie cu Soarele) şi Nodurile Lunare este mai mic de 18,5°. Şi cum Soarele se deplasează zilnic cu aproximativ 1°, el se va găsi în fereastra eclipsei timp de 37 de zile (18,5 zile înainte şi după momentul maxim al producerii sale). Luna realizează un ciclu complet în 29,5305881 zile; cu alte cuvinte, într-o singură fereastră există posibilitatea ca Soarele să fie eclipsat de două ori, conul de umbră atingând deci zone diferite pe glob. Dar Nodurile Lunare se deplasează uşor spre vest, iar rotaţia Lunii în jurul Pământului se realizează de la vest spre est (deci perioada draconitică este mai mică decât cea sinodică - 27,21231780). În felul acesta, Soarelui îi trebuiesc 346 zile (anul draconitic) pentru a se reîntoarce la acelaşi Nod Lunar.
Prin urmare, perioada după care se poate repeta o eclipsă (spun astronomii) va trebui să fie o perioadă care să cuprindă cele două perioade (draconitică şi sinodică ) de un număr întreg de ori. Calculele au arătat că:
242M = 6285,35670
223S = 6585,32115
unde:
M= perioadă draconitică
S= perioadă sinodică
Dacă se realizează împărţirea la 365,25 (365h 6m 9s) se obţine valoarea de 18 ani, 11 zile şi 8 ore, care reprezintă perioada Saros.
Un ciclul Saros este o perioadă de timp care cuprinde două eclipse (de Lună sau de Soare) cu caracteristici asemănătoare. Fiecare Saros conţine 71 eclipse dintre care 43 de Soare şi 28 de Lună.
O serie Saros reprezintă un set de eclipse separat printr-un Saros. O serie Saros durează 1244-1514 ani şi cuprinde de regulă 70-85 eclipse, în „Anuarul astronomic 1996", doamna Magda Stavinschi descrie o serie Saros în felul următor: „într-o serie umbra Lunii interceptează mai întâi Pământul lângă pol, migrează spre ecuator şi ajunge în cele din urmă în vecinătatea celuilalt pol, unde are loc ultimul eveniment al ciclului".
Într-un ciclu Saros eclipsele au loc atunci când Nodul ascendent al Lunii şi distanţa maximă a axei umbrei lunare faţă de centrul Pământului, exprimată în unităţi ecuatoriale terestre (numită gama), cresc cu fiecare membru al seriei. Intr-o astfel de situaţie se iau în calcul numai eclipsele de acelaşi tip (cum sunt cele inelare, de exemplu).
Prin urmare, deducem că eclipsele de Lună sunt de două tipuri:
 • parţiale, când discul lunar este eclipsat parţial de umbra Pământului;
 • totală, când Luna intră în întregime sub conul de umbră al Pământului.
Eclipsele de Soare sunt de trei tipuri:
 • parţiale, când discul Lunii acoperă parţial discul Soarelui;
 • totale, când discul Lunii acoperă în întregime discul Soarelui;
 • inelare, când discul,Lunii acoperă în întregime regiunea centrală a discului Solar;
In primele secunde ale unei eclipse inelare se observă în jurul discului întunecat, care eclipsează, un cerc de o strălucire deosebită numit „inel de diamant" al eclipsei. In câteva secunde acesta se disipa în mii de mărgeluţe ca urmare a trecerii luminii neeclipsate prin văile lunare.
Cele mai numeroase sunt eclipsele de Soare. Cele mai urmărite sunt cele de Lună, fiind vizibile de pe jumătatea globului unde Luna este deasupra orizontului în momentul eclipsei. Cele mai spectaculoase, dar şi cele mai rare, sunt eclipsele inelare.
 
Eclipsele in ochii astrologului
Din punct de vedere astrologic eclipsele sunt evenimente puternice care afectează întreaga planetă indiferent de arealul atins de conul de umbra. Jocul Soarelui cu Luna, in trecut, a fost privit de astrologi cu mare responsabilitate si uneori teama, pentru ca subconstientul reactioneaza foarte repede la acest fenomen de ocultare.
In textele vedantice eclipsele de Soare si de Luna sunt la mare cinste. Ele sunt considerate momente inedite in care omul isi poate arde intregul bagaj karmic, putand obtine, prin meditatie, stari sublime de eliberare a spiritului de conditionari. O mare parte a astrologilor moderni considera eclipsele un fapt desuet si scot in evidenta mai mult latura lor spectaculoasa.
Atunci cand Soarele sau Luna se intuneca puterea noastra interioara trece intr-o alta stare. de cele mai multe ori nu sesizam pentru ca ne-am educat simturile subtile sa nu reactioneze in astfel de situatii, insa memoria energetica a fiintei noastre este puternic incarcata.
Eclipsele de Soare mobilizeaza puterile subconstientului si aduc in lumina dorintele nespuse punandu-ne in situatia de a ni le indeplini sau macar a ni le formula. Puterea Lunii, acum, cand Soarele se ascunde, creste. Ea impune psihicului uman o melancolie stranie, ce duce spre trecut, spre atasament de obiecte cu valori sentimentale. Oamenii si locurile au sub influenta eclipsei de Soare un parfum misterios. Cei ce lucreaza cu energia simt in timpul eclipselor de Soare misterul naturii si spiritele ascunse ale pamantului. O viata ascunsa ochiului fizic se arata. Reaparitia Soarelui aduce nostalgii, regrete ca reactii pe atasamentul de lumea tocmai perceputa, ce poate fi pusa de cei ce nu lucreaza cu energia pe seama unor situatii, intamplari, persoane, lucruri concrete.
Eclipsele de Luna aduc tarie de caracter, caldura energetica, dorinte puternice si un pic de agresivitate. Fata de cele de Soare eclipsele de Luna aduc un plus de luciditate pe obiectele si persoanele din jur. Temperamente obscure, tertipuri, minciuni si viclenii periculoase sunt descoperite prin amplificarea puterii solare si ridicarea la rampa a ceea ce este ascuns, ocultat, iluzoriu. Dar Soarele nu inhiba si nu linisteste dorinta de actiune, ci, dimpotriva, o intareste oferindu-i si putere de reactie. De aceea din punctul de vedere al autocontrolului eclipsele de Luna sunt mai dificile pentru ca ni se ofera energie si putere si riscam foarte usor sa abuzam de ele, fiind agresivi.
Eclipsele se manifesta pe trei planuri:
 • individual;
 • colectiv;
 • confluent.
Atunci cand actioneaza la nivel individual o eclipsa schimba optica si puterea de patrundere a individului. Mintea devine atenta la alte semnificatii, iar emotiile sunt altfel percepute. O disputa ce are loc pe eclipsa ii transforma pe cei implicati in actori care isi spun replicile cu detasare si apoi se trezesc din reverie intrebandu-se: “Oare ce-a fost in mintea mea?”.
In exprimarea personala un rol foarte important il au planetele individuale. Soarele si Luna sunt vedete, insa la fel de importante sunt si Mercur, Venus si Marte. La acest nivel eclipsele deschid porti nevazute ale mintii si sufletului, oferindu-ne un suflu nou. Pozitia planetelor pe horoscopul personal ne poate oferi informatii suficiente despre sectorul ce va fi activat de eclipsa.
Aspectul colectiv permite eclipselor sa influenteze grupurile mari de oameni, egregorurile, rasa umana in general. Este un nivel la care planetele Uranus, Neptun si Pluton actioneaza cu forta. Puterea constructiva sau distructiva a acestor eclipse devine atat de mare incat, pentru un astrolog este usor de stabilit care vor fi directiile de orientarea a unor popoare sau chiar a rasei umane in general, daca stabileste corect guvernatorii si echivalentele activitatilor umane pe trasaturi planetare.
Aspectul confluent al eclipsei reprezinta zona dintre cele doua prezentata anterior. El vine si stabileste reguli de interactiune oferind directii de orientare si criterii de selectie pentru actiunile interumane. Jupiter si Saturn sunt planetele raspunzatoare de acest sector si ele asigura fie deschideri majore ale individului fata de planul social, colectiv (Jupiter), fie inhibarea si contractia severa a dorintei de actiune (Saturn) construind un tandem interesant si constructiv.
Spre deosebire de predispozitile celorlalte elemente astrologice, eclipsele aduc inainte de toate motivatii. Indiferent de nivelul lor de actiune ele ofera solutii, mijloace de comunicare, explicatii, trairi.
Daca eclipsele de Soare sunt usor de identificat pe tema pentru ca Soarele si Luna se unesc, in cazul celor de Luna multi se intreaba: “Daca Soarele este intr-un semn si Luna in cel opus, in ce zodie este eclipsa?”. Evident ca eclipsa va fi atribuita zodiei in care este Soarele.
Interpretarea eclipsei se va face asadar pornind de la conjunctiile Soarelui.
Daca se doreste interpretarea unei eclipse la modul general se vor analiza planetele aflate in conjunctie cu Soarele si se va identifica nivelul individual, colectiv sau confluent pe care eclipsa il evidentiaza in principal. Daca nu exista o planeta in preajma Soarelui sarcina astrologului este una grea – va trebui sa identifice nivelul principal de actiune al eclipsei, daca acest lucru nu este posibil atunci, in interpretarea sintetica, va trebui sa atinga toate cele trei nivele tinand cont de planetele ce le sunt repatizate.
Pe horoscopul personal se identifica de asemenea planeta natala ce se afla in conjunctie cu Soarele si se stabileste nivelul de actiune a eclipsei. Daca nu exista nici o planeta in conjunctie cu Soarele se va lua guvernatorul casei in care se afla Soarele, dar va trebui ca analiza sa Image Hosted by ImageShack.usfie elaborata cu mare atentie pentru ca o casa astrologica este un fel de zodie terestra, iar energia ei activa se exprima prin planeta. Cu alte cuvinte guvernatorul este o solutie de rezerva pentru a obtine o informatie, nu intrumentul propriu-zis. Pentru o maxima siguranta se va analiza eclipsa pe tema pentru toate cele 3 nivele.
Activitatile ce trebuie urmarite pe eclipse sunt in general cele dictate de subconstient. Unii vor prefera sa alerge, altii sa citeasca, sa doarma sau sa asculte muzica. Singurele interdicitii sunt acelea pe care oricine si le poate impune prin autocontrol si pe care situatia de moment o cere.
Pentru ca trasaturile eclipsei sa fie amplificate se recomanda o meditatie, o rugaciune, o actiune sacra, o interiorizare pe un fond muzical sau deconectarea in fata unui peisaj placut. In astfel de momente vibratia astrala va fi modulata pe trasaturile capricorniene ale Lunii (indiferent ce pozitie va avea aceasta) si pornirile personale vor avea tendinta sa se situeze la o cota minima. Este un fel de STOP al fluctuatiilor mintii, al dialogului interior, al agitatiei emotionale si fizice care ne consuma prea multa energie pentru rezultatele pe care produc.
Pe eclipsa ne ramane libera vointa, care este marea protejata a acestor evenimente cosmice si marele secret al succesului. Daca in momentele de liniste (STOP) vointa noastra se axeaza pe un ideal, propunadu-ne sa atingem o performanta sau o realizare vom ajuta extrem de eficient la finalizare, economisind timp si energie. Nu trebuie insa sa ne tulburam linistea propunandu-ne idealuri intr-un mod zgomotos. Este ca si cum, in liniste, am planta un gand, de aceasta data intr-un teren fertil, care va creste singur pentru ca acum are sustinere.
Puterea astrala a eclipselor este un mare secret ce asteapta sa fie descoperit de fiecare. Este bine sa uzam de puterea lor pentru a ne putea controla destinul. 
sursa: http://www.coser.ro/sitevechi/articole/3-eclipsa.htm

2 comentarii:

 1. http://mihaelacelestine.blogspot.ro/2011/11/ingeri.html

  http://mihaelacelestine.blogspot.ro/2011/11/ingeri.html

  Sarbatori fericite si un an nou plin de iunire!

  RăspundețiȘtergere
 2. si ptr ca am vazut ca te intereseaza : http://mihaelacelestine.blogspot.ro/2011/10/copii-indigo-versus-copii-de-cristal.html

  RăspundețiȘtergere