marți, 8 octombrie 2013

DANSUL EXTATICDansul extatic constient este o forma de meditatie,  rugaciune si transa benefica. Asemeni celorlalte forme de  arta, ne ajuta sa accesam stari de contiinta modificata, vindecatorul interior, si e o modalitate de a calatori asemeni samanilor intre lumi. Este o modalitate prin care ne reamintim de intelepciunea spiritului si a trupului, accesam o stare de   transa benefica prin care putem experimenta puterea vindecatoare a ritmului; lasam miscarile sa curga din interior, ne unduim, rotim sub miscarea ritmului muzicii, lansand copilul interior sa ne ghideze, sa se joace, sa experimenteze ritmul muzicii, in timp ce vindecatorul interior incepe lucrarea sa de vindecare, a corpului, detensionare, deblocarea rigiditatilor si a blocajelor.
In timpul dansului corpurile noastre devin instrumente muzicale rearmonizandu-ne, se creaza  mandale in miscare, roti ale vietii, simboluri sacre, fiecare miscare ducandu-ne mai aproape de realitatea esentiala a fiintei noastre.
Dansul ajuta la constientizarea energiilor ce ne traverseaza trupul armonizand planul afectiv, spiritual si emotional.

Ce ai nevoie: tinuta lejera, din materiale naturale, desculti sau cu sosete groase, calduroase, comode, si esarfa de acoperit ochii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu